OnePlus 7t review

Na de eerste paar jaar van zijn bestaan slechts één smartphone per jaar uit te brengen, is OnePlus zo geëvolueerd dat het, net als andere smartphonemerken, nu meerdere telefoons per jaar uitbrengt.

De nieuwe OnePlus 7T is het vierde toestel dat zich aansluit bij de huidige serie – en deze keer hebben we niet alleen een nieuwe telefoon van het Chinese bedrijf, maar ook een nieuwe serie smart-tv’s

We hebben onze mening over de nieuwe schermen gedeeld in onze OnePlus TV-recensie, maar hier brengen we onze mening over de OnePlus 7T.

Het is een enorme upgrade ten opzichte van de OnePlus 7. Het is vergelijkbaar met de OnePlus 7 Pro, in een kleinere vormfactor en zonder gebogen schermzijden. Degenen die een compacte 7 Pro wensen, hebben nu een optie die een goede plek vindt tussen de twee bestaande telefoons, waardoor gebruikers meer opties hebben tegen verschillende prijsklassen.

In vergelijking met de OnePlus 7 komt de OnePlus 7T met twee belangrijke upgrades: een verbeterd beeldscherm en betere camera’s. Het behoudt de handige vormfactor van OnePlus 7 en heeft een nieuw ontwerp aan de achterkant dat meteen opvalt. Sneller opladen en een prestatieverbetering dankzij de nieuwste Snapdragon 855 Plus-chipset zijn verdere upgrades.

We hebben eerder 4 van de 5 sterren toegekend aan de OnePlus 7 vanwege de prijs-kwaliteitverhouding; maar de 7T heeft een hogere prijs, dus de vraag is of de upgrades de extra kosten rechtvaardigen? Laten we kijken…

OnePlus 7T prijs en beschikbaarheid

De prijs van de OnePlus 7T was $ 599 / £ 549 / ₹ 37.999 voor de 8 GB RAM en 128 GB opslagversie bij de lancering. en Deze telefoon werd aangekondigd in september 2019.

Die prijs is sindsdien gedaald – nadat het bedrijf de OnePlus 8 had onthuld – tot $ 499 / ₹ 34.999. De prijs blijft £ 549 in het VK en je kunt het toestel niet in Australië kopen.

Ontwerp

  • Een opvallende mat-frosted glazen achterkant zoals de 7 Pro
  • Beschikbare kleuren: Frosted Silver en Glacier Blue
  • Nieuwe cameramodule en ‘32% kleinere’ inkeping
  • De OnePlus 7T deelt een vergelijkbare ontwerptaal met de OnePlus 7. Er is dezelfde licht gebogen achterkant en een druppelvormige inkeping aan de bovenkant van het scherm, maar in tegenstelling tot eerdere ‘T’-upgrades, zult u geen moeite hebben om de 7 en 7T uit elkaar te houden – dat komt vooral door de ronde camerabehuizing, die volgens OnePlus een knipoog is naar ouderwetse camera’s.

We weten niet zeker of OnePlus hier inspiratie heeft gehaald uit Moto of Nokia, maar de ronde bult doet denken aan telefoons van die merken.

Het zal een kwestie van persoonlijke smaak zijn of je deze toevoeging aantrekkelijk vindt, maar OnePlus heeft in het verleden een voorkeur voor een minimalistische benadering van telefoonontwerp, en dit volgt niet in die traditie. Tot nu toe zijn we geen fans van deze vreemde camerabobbel – maar dat komt misschien omdat we de nette verticale camera-instelling op de 7 Pro beter vinden.

Plaats een reactie