Twee minuten review Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is op papier een vreemde handset, maar na een week te hebben gebruikt, hebben we ontdekt dat het een zeer capabele telefoon is die een plezier is om te gebruiken, ondanks dat een aantal specificaties van eerdere handsets zijn weggelaten, met name de Galaxy S20 vanaf 2020.

Waarom heeft de Samsung Galaxy S21 mindere specificaties dan de Galaxy S20? Twee redenen.

De eerste is dat Samsung de prijs van zijn handset wilde verlagen – de S21 werd gelanceerd met een startprijs van $ 799 / £ 769 / AU $ 1.249 in vergelijking met $ 999 / £ 899 / AU $ 1.499 van de Galaxy S20 5G.

De tweede is dat het bedrijf ook meer focus legt op zijn Samsung Galaxy S21 Ultra – en in tegenstelling tot de Galaxy S20 Ultra in 2020, is het een toestel dat we graag aanbevelen aan diegenen die wanhopig de nieuwste innovaties van het bedrijf willen proberen, en blij zijn om ze te betalen.

Dat maakt de S21 een aanzienlijk minder opwindende Galaxy S-telefoon dan we gewend zijn te zien, maar vergis je niet: de Galaxy S21 is nog steeds een fantastische handsetkeuze, zij het met een paar aangepaste specificaties in vergelijking met de Galaxy S20 – en die prijsdaling zal waarschijnlijk veel meer mensen naar de S-serie trekken.

Groter scherm Samsung Galaxy S21

Als je een groter scherm maar vergelijkbare specificaties wilt, is er ook de Samsung Galaxy S21 Plus. Dat is een opmerkelijk vergelijkbare telefoon, en de grote verschillen zijn de grootte van de telefoon, de batterijcapaciteit en dat hij een iets meer premium glazen achterkant heeft.

Terug naar de S21, en de chipset is krachtig, de camerasoftware is verbeterd ten opzichte van recente modellen, en de levensduur van de batterij is sterk, waardoor je een solide dag kunt gebruiken na een volledige lading, naast effectieve snellaad- en draadloze oplaadopties.

Samsung heeft gekozen voor een scherm met een lagere specificatie dan dat van de S20, met een Full HD+ 6,2-inch scherm, maar het biedt een verversingssnelheid van 120 Hz voor supervloeiend scrollen en afbeeldingen, plus fantastische kleuren en sterke helderheidsniveaus – en we merkten de lagere resolutie niet op in de meeste van onze tests.

Chipset Exynos 2100

De chipset – we hebben de Exynos 2100-versie van de telefoon getest – is ook krachtig en levert een aantal fantastische resultaten op, zowel in de praktijk als in benchmarking-software.

Als je al een Samsung Galaxy S20 bezit, of als je dat toestel voor een aanzienlijke korting kunt vinden, wil je niet voor de Galaxy S21 kiezen – terwijl de nieuwe telefoon op sommige gebieden wint, verliest hij in andere, en over het algemeen is er niet veel tussen de twee telefoons – zeker niet genoeg om een ​​paar honderd dollar of ponden meer te betalen.

Er doen al geruchten de ronde over de Samsung Galaxy S22, hoewel er nog geen bevestiging is van een releasedatum.

Omgekeerd, als je op zoek bent naar de toptechnologie die Samsung dit jaar verkoopt, dan wil je de Samsung Galaxy S21 Ultra eens bekijken. Maar als je op zoek bent naar een (veel) goedkoper alternatief voor die telefoon, die veel van dezelfde ontwerptaal en functies deelt, en die fantastisch goed werkt voor alledaagse taken, dan is de Galaxy S21 precies dat.

Plaats een reactie